büyükşehir-tarım-kampüsü-kapak

Türkiye’nin En Büyük Tarım Kampüsü Ve Rekreasyon Alanı

BAKAP
Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanını Başkente kazandırdık.

3,5 milyon metrekarelik alana kurduğumuz BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyonu Alanı’nda; rengarenk bitkiler, aromatik meyveler, seralar, üretim alanları, göletler, etkinlik alanları, spor sahalarıyla her hafta on binlerce Ankaralıyı ağırlıyor.

Alanda; 24 bin 500 süs bitkisi, 2 milyon 200 bin peyzaj bitkisi, 160 bin metrekare çim alan, 10 bin metrekare peyzaj alanı ve 3 adet biyolojik gölet bulunuyor.

Ayırcaa, 3 etaptan oluşan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’na; 45 bin metrekarelik bir piknik alanı kurduk.

18 bin metrekarelik bir alanın çadır kamp alanı olarak ayrıldığı BAKAP’ta, karavan tutkunları da unutulmadı ve 28 araçlık bir alan ayrıldı. Ayrıca, alanda 30 adet de glamping bulunuyor.

39 kilometrelik yürüyüş ve 19 kilometrelik bisiklet yolunun bulunduğu BAKAP’ta sporseverler de unutulmadı. Tenis, voleybol, plaj voleybolu, basketbol ve futbol olmak üzere toplamda 12 adet spor sahası ile yoga meditasyon alanları ile zen bahçesi yapıldı.

  • 3.500.000 m2 Toplam Alan 
  • 10 km Araç Yolu 
  • 19 km Bisiklet Yolu 
  • 39 km Yürüyüş Yolu 
  • 5000 Araçlık Otopark 
  • 28 Adet Karavan Parkı 
  • 18.000 m2 Çadır Kampı Alanı 
  • 30 Adet Glamping 
  • 45.000 m2 Piknik Alanı
  • 12 Adet Spor Sahası o 4 Adet Tenis Kortu o 2 Adet Voleybol Sahası o 2 Adet Plaj Voleybolu Sahası o 2 Adet Basketbol Sahası o 2 Adet Futbol Sahası 
  • 24.500 Adet Süs Ağacı 
  • 2.200.000 Adet Peyzaj Bitkisi 
  • 160.000 m2 Çim Alan 
  • 10.000 m2 Peyzaj Alanı 
  • 3 Adet Ekolojik Gölet 
  • 55.000 m2 Lavanta Bahçesi 
  • 200 Dekar Alanda Arpa/Buğday Saman Balyası Üretimi 
  • 130 Dekar Alanda Silajlık Mısır Üretimi 
  • 75 Dekar Alanda Yonca Balyası Üretimi 
  • 40 Dekar Alanda Çörekotu Üretimi 
  • 40 Dekar Alanda Sebze Üretimi 
  • 20 Dekar Alanda 75 Tür Tıbbi Aromatik Bitki Üretimi 
  • 425 Dekar Alanda Toplamda 17.500 Adet Meyve Ağacı (22 tür: ahududu, alıç, armut, aronya, ayva, badem, biberiye, böğürtlen, ceviz, dut, elma, erik, ıhlamur, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşburnu, nektarin, şeftali, üzüm, vişne, yaban mersini) 
  • 10 Dekar Alanda 10 Tür Yerel Buğday Tohumu Üretimi 
  • 5 Dekar Alanda Yağlık Ayçiçeği Üretimi 
  • 5 Dekar Alanda Ankara’ya Özgü Ürünlerden Aspir, Kimyon ve Soğan Üretimi 
  • 5 Dekar Alanda 35 Tür Ata Tohumu Üretimi 
  • 15 Dekar Alanda Burçak Üretimi 
  • 30 m2 Alanda Dikey Topraksız Tarım Bitki Büyütme Ünitesi

Başkent Ankara Kalkınma Projesi’nin Yolculuğu

Paylaş: